Mapa no disponible

Fecha/Hora
Date(s) - 19/10/2021
7:30 pm - 8:30 pm

Categorías


 

Álvaro Colomer xerrarà amb Marta Carnicero, autora del llibre Coníferes (Quaderns Crema)

Plataformes: Instagram, YouTube i Facebook.

Coníferes. En Joel viu a les Walden, una comunitat idíl·lica en plena natura que rebutja les noves tecnologies i advoca per una vida fidel als costums d’abans. Amb el proposit d’acostar-se a l’Alina, una nouvinguda que el te fascinat, comença a enviar-se cartes a si mateix a casa d’ella. Tot va be fins que l’Alina n’hi lliura una que no ha escrit ell, el contingut de la qual suggereix que el remitent el coneix millor que ningú. A mesura que la relació avança, se succeeixen tambe els equívocs i les amenaces d’un sabotejador anonim decidit a separar la parella. A poc a poc, i sense adonar-se’n, en Joel es veu atrapat en un inquietant laberint de miralls on el seu reflex sembla adquirir vida propia mentre ell lluita per agafar les regnes del seu destí. Marta Carnicero Hernanz ordeix magistralment els fils d’aquest relat commovedor sobre la identitat, l’amor i l’angoixa de perdre’ls.

Marta Carnicero i Hernanz (Barcelona, 1974) és enginyera industrial i professora de tecnologia. D’ella s’ha dit que «exposa sense miraments les inconsistències dels seus personatges, les esquerdes morals d’uns i altres sense jutjar-los ni encasellar-los en bons i dolents» i que «sap crear molt bé l’atmosfera d’obsessió que va minant la relació entre els protagonistes».
En una entrevista a Nació Digital, Esteve Plantada escriu que «Carnicero ens fa capbussar en els ressorts de les emocions humanes que ens fan ser com som, reflexionant sobre la paternitat i la fidelitat a través d’un viatge literari que és la recerca d’una identitat».L’escriptora i traductora Alicia M. Meier ha obtingut una beca PEN/Heim per traduir la novel·la a l’anglès i hi treballa actualment.
En l’àmbit de la literatura, Marta Carnicero s’ha graduat al Màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra i ha participat, gràcies al mecenatge de la Fundació Han Nefkens i el suport de la Fundació Ramon Llull,en el projecte de traducció Word for Word de l’School of the Arts de la Universitat de Colúmbia, a Nova York.